Doel taxatie

Taxatie voor aankoop financiering

Als je een huis koopt en een hypotheek aanvraagt, eist de geldverstrekker een taxatie uitgevoerd door een gecertificeerde taxateur. Bij www.Ikwileentaxatie.nl heb je een NVM-taxateur en dus op het juiste hiervoor op het juiste adres.
Een NVM-taxateur bepaalt de marktwaarde van de woning, passend in de woningmarkt van jouw regio. Het bepalen van de marktwaarde is maatwerk.

Taxatie voor herfinanciering van hypotheek

Uw hypotheek oversluiten is in 2 gevallen mogelijk, zowel tijdens als aan het einde van een rentevast periode. Bijvoorbeeld wanneer uw wilt profiteren van de huidige lage hypotheekrente. 

Taxatie benodigd voor verbouw van de woning

Voordat je gaat beginnen aan het verbouwen van je huis, is het slim om het huis eerst te laten taxeren. De belangrijkste reden is misschien wel dat je niet alles direct uit je eigen zak kunt betalen. Wanneer spreken we van waardevermeerdering? Dit zijn de verbouwingen die, zorgen voor extra woningvolume. Ook kun je denken aan verbeteren door het huis te isoleren of van onderhoud te voorzien, dit zijn zogeheten  ‘waardevaste verbouwingen’ genoemd. Omdat de waarde van het huis hierdoor stijgt, is de kans ook groot dat ze grotendeels worden gefinancierd door de kredietverstrekker.

Taxatie voor Woz

Een WOZ-waarde wordt gebruikt voor het bepalen van heffingen door gemeente en hoogheemraadschap. Het bepalen van de WOZ-waarde wordt gedaan door het gemiddelde te nemen van de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt. Hierbij wordt geen rekening gehouden met de staat van onderhoud, de omgeving en andere omstandigheden. De WOZ-waarde is altijd de waarde van 1 januari het jaar ervoor. Dat betekent dat deze 1 tot 2 jaar achterloopt op de marktwaarde.

Verdere doelen kunnen zijn:

  • fiscaal
  • scheiding
  • aangifte successie…